18.8.13

10 STVARI KOJE MORAŠ DA URADIŠ PRE POČETKA ŠKOLSKE GODINE

I tako, idu dani, nižu se jedni za drugim, avgust nam izmiče, a samim tim je i kraj letnjeg raspusta. Evo jedne moje liste, 10 stvari koje MORAŠ uraditi pre škole.

1.PROČITAJ DOBRU KNJIGU
Proširi svoj rečnik. U biblioteci podigni neku knjigu po tvom izboru, ne zavisno da li je to lektira ili nešto sasvim drugo. Time ćeš ubiti dosadu, a i dobro ćeš se zabaviti.Moj izbor zanimljivih knjiga možeš videti  OVDE 

2.NASPAVAJ SE KAO ČOVEK
Pretpostavljam da smo svi preko raspusta zamenili noć za dan. Ujutru se kasnije budimo, a uveče kasno legnemo. Ali pokušaj da barem dva dana pred školu legneš pre ili oko ponoći da bi se mogla navići za školu. A ako ste i vi spavalice kao i ja, teško će vam pasti ponovno buđenje rano ujutru. Ali, neka vam je za utehu, ja ću se buditi u pola 6... :(

3. NAPRAVI LUDU ŽURKU S DRUŠTVOM
Možda je samo slučajnost, ali ja sam upravo došla sa jedne takve ''lude žurke''. Tema žurke je bila 1001 noć i sve smo se obukle prikladno za to veče. Bilo je baš zabavno. Osmislite i vi tako neke žurke sa posebnom temom, verujte dobar provod je zagarantovan pogotovo ako vas je više.

4.SUNČAJ SE, IAKO NISI NA MORU
Ko kaže da sunčanje mora odvijati na plaži, uz zvuke mora, toplog vetrića koji krsi kosu, i hladnog napitka? Sve to možeš uraditi i kod sebe kući u dvorištu ( a ako si u stanu, izađi na terasu, ili idi kod bake i deke, ili bilo koga ko ima dvorište) samo bez mora. Stavi ležaljku na sred dvorišta, spremi neki hladan napitak, uzmi knjigu ili mp3, i uživaj i pocrni.

5.POMOZI UKUĆANIMA
Iako možda zvuči dosadno, mnogo je lepo kad znaš da nekom možeš pomoći. Iznenadi mamu tako što ćeš srediti kuću ili oprati sudove dok je ona na poslu. I ti i tvoji roditelji ćete biti srećni u zagrljaju porodičnog doma.

6.ORGANIZUJ VOŽNJU S DRUŠTVOM
Ako vam je dosadilo da svako veče šetate, nekad vaše druženje osvežite novom organizacijom-vožnjom bajsa, rolera, ili nečeg sasvim trećeg. Dobro će se provesti, a i smršaćeš

7.SPRIJATELJI SE S NOVIM LIKOM
Uvek je dobro sklapati nova poznanstva i prijateljstva. Što svoje slobodno vreme ne bi posvetila nekom novom liku? Možda je ta devojka u biblioteci upravo tvoja nova drugarica? Ali zapamti, nemoj zbog nekog novog da ti zatupe odnosi sa starim društvom!U svemu treba biti umeren

8.KUPI NEKI KOMAD ODEĆE
Ako obožavaš shopping kao ja, sigurno će ovo biti n.1 na tvojoj listi. Organizuj nekad zajednički shopping sa tvojom Bff. Može biti zabavno da isprobavate razne krpice, pa da neku od njih i kupite. Sad će i početak škole, pa zašto svoj imidž ne bi osvežila nečim novim?

9.KUPI ZANIMLJIVE SVESKE ZA ŠKOLU
Sve nas hvata muka kada uzmemo knjigu ili svesku da učimo. ''Koje smaranje''-mislimo. Pa, da bi imala više volje za učenjem, možda bi mogla kupiti neke sveskesa sa zanimljivim printom, a na kraju krajeva možeš i sama biti dizajner svojih svesaka. Biće mnogo lakše i zanimljivije učiti iz takvih nego iz onakvih dosadnih svesaka koje svi imaju.

10.POSETI MOJ BLOG
Naravno, svakodnevno možete naći nešto zanmljivo na mom blogu, a ja ću se truditi da budem zanimljivija iz dana u dan. 


Нема коментара:

Постави коментар