14.8.13

Magic book

Sigurno ste nekad bile u dilemi tipa ''koju knjigu pročitati?''
Sada je tome došao kraj, toplo preporučujem da pročitate sledeće knjige koje ja svakako imam u kolekciji
1.Dečko iz susedstva-Megin Kabot

                                                                           
Knjiga koja u sebi objedinjuje sve opsesivne aspekte mlade generacije; humor, ljubavnu pricu, kuharske savjete, danske doge, junakinju u opasnosti, skulpture od naplavljenog drveta u obliku delfina... Ali i knjiga koja na veoma zanimljiv nacin zivi svoj unutrasnji zivot izmedju razlicitih nacina pisanja i izrazavanja osjecanja. Roman koji uvek pulsira nekim novim znacenjem, urnebesnim obrtom ili komicnom situacijom ali i zivotnim problemima.

2.Rođena za šoping-Karmen Rid
Dobro došli u život Eni Valentajn! Ona ima stila, razborita je i, sve u svemu, neverovatna multitaskerka.
Kao stilistkinja u jednoj elegantnoj londonskoj prodavnici, Eni može da preobrazi svoje klijente od glave do pete. U stvari, ova supervešta žena može da reši svačije probleme... samo ne svoje.
Premda se sama stara o kćerki tinejdžerki i bolno stidljivom sinu, u njenoj garderobi – pardon, u njenom životu – postoji rupa koju može da popuni samo novi muškarac. Međutim, potraga za savršenim partnerom znatno je teža od odabira savršenih cipela.
Hoće li njen izabranik biti vintidž šarmer? Pouzdani momak za više sezona? Hoće li možda izbunariti robu s felerom? Ili će, možda, samo možda, ove sezone upoznati nekog novog za koga će se ispostaviti da je onaj pravi...



3.Princeza u ružočastom-Meg Kebot
I princeze imaju snove , a to ćete saznati u petom delu princezinog dnevnika...
Stvari su za Miju krenule nabolje, postala je član redakcije školskih novina, samo što nije dobila brata ili sestru, u školi se stvari rešavaju
Ali ona hoće još?

4.Devojka od papira-Gijom Muso
Poput igre svetlosti, negde između stvarnosti i mašte... Kada život zavisi samo od jedne knjige. Pre samo nekoliko meseci, Tom Bojd je imao sve u životu: bio je slavni pisac bestselera, živeo u mondenskom kvartu Los Anđelesa i uživao u srećnoj vezi sa svetski poznatom pijanistkinjom. Međutim, nakon ružnog raskida, Tom se zatvorio u svoj svet. Zbog slomljenog srca, ponestalo mu je inspiracije, a društvo mu prave samo poroci. Jedne večeri, sasvim neočekivano, na vrata će mu pokucati prelepa nepoznata žena. Ona tvrdi da je Bili, junakinja iz njegovih romana, koja je dospela u stvaran svet zbog štamparske greške u njegovoj poslednjoj knjizi. Iako njena priča deluje potpuno neverovatno, Tom polako počinje da veruje da je to prava Bili. Ona je lepa, ona je očajna, ona će umreti ako on prestane da piše! Tom mora da napiše novi roman da bi se Bili vratila u svet mašte, a ona će njemu pomoći da ponovo osvoji svoju izgubljenu ljubav. Šta još može da izgubi? Tom i Bili će se zajedno otisnuti u napetu avanturu, gde se stvarnost i mašta prepliću u zavodljivoj i smrtonosnoj igri...


5.Krpice-Sofija Banet
Modne bajke zaista mogu da se ostvare! Noni, Edi i Dženi su najbolje prijateljice, a svaka ima različit ukus za oblačenje. Noni je prava trendseterka, a moda je njena strast. Edi se bavi humanitarnim radom i njena misija je da spase svet. Mlada glumica Dženi upravo je dobila ulogu u holivudskom blokbasteru. Međutim, kad ove tri drugarice upoznaju Vranu, devojčicu iz Afrike, kako crta u Muzeju Viktorije i Alberta, otkriće zajedničku strast i nekako pronaći način da ostvare sve svoje snove.

6.Tri sudbine-Nora Roberts
Tri srebrne statue grčkih boginja san su svakog kolekcionara: izuzetno su dragocene pojedinačno, a neprocenjivo vredne kao trio. Postoji i legenda po kojoj će vlasnik, kada ih sakupi sve tri, dobiti moć da kontroliše sopstvenu sudbinu. Kada je 1915. godine nemačka podmornica potopila Luzitaniju, sitni lopov Feliks Grinfild bio je usred krađe jedne od ovih statuica iz brodske kabine prve klase. Biće jedan od retkih putnika koji će preživeti brodolom i zbog toga će dati sebi reč da će se promeniti i postati bolji čovek. Sada, mnogo godina kasnije, statua je ukradena od tri Feliksova potomka: Malakaja, Gideona i Rebeke Salivan. Rešeni da je pronađu, oni će poći u potragu koja će ih odvesti na put oko sveta – od slikovitih predela Irske do Helsinkija, Praga i Njujorka – i primorati da se bore sa jednom beskrupuloznom, ambicioznom ženom koja neće prezati ni od čega da ostvari svoj cilj.

7.Usamljena srca-Lusi Dilon
Rejčel je nasledila kuću na selu, zajedno s prihvatilištem za pse. Ona misli da nije tip za pse, ali joj sasvim dobro polazi za rukom da napuštenim psima pronađe nove vlasnike.

Brak Natali i Džonija, nakon niza bezuspešnih pokušaja da dobiju bebu, zapada u krizu. Hoće li se nešto promeniti nakon što usvoje proždrljivog i svojeglavog baseta Bertija?

Zoin bivši suprug poklonio je njihovoj deci štene labradora, a njoj prepustio brigu i o psiću i o dečacima. Ona je na izmaku snaga, sve dok je pas ne dovede do zanosnog lekara Bila. 

Dok se životi novih vlasnika pasa prepliću, oni, zajedno sa svojim ljubimcima, uče važne lekcije o vernosti, drugim prilikama i bezuslovnoj ljubavi.



Нема коментара:

Постави коментар